ژئوکامپوزیت ها
مشخصات ژئوکامپوزیت ها:
ژئوکامپوزیت ها ترکیب دو یا چندتایی از ژئوتکستایل ها، ژئوگریدها، ژئونت ها یا ژئوممبرین ها هستند. هدف از ساختن ژئوکامپوزیت ها ایجاد محصولاتی است که در عملکردهایی نظیر مسلح کنندگی، زهکشی، فیلتریزاسیون و غیره برتری قابل ملاحظه ای نسبت به انواع دیگر ژئوسنتتیک ها داشته باشند و نیز چند وظیفه را بتوانند به طور هم زمان انجام دهند از انواع متداول ترکیب ژئوسنتتیک ها برای ساخت ژئوکامپوزیت ها می توان به ترکیب ژئوتکستایل- ژئوگرید، ژئوتکستایل-ژئوممبرین و ژئوممبرین- ژئوگرید اشاره کرد.
لایه زهکشی و ایزولاسیون SPC DRAIN و عملکرد آن:
این لایه در دو نوع معمولی (Normal) و همراه با ژئوتکستایل (Composed) می باشد. نوع Composed از یک ورقه پلیمری HDPE و یک لایه ژئوتکستال غیر منسوج 120 گرمی از جنس پلی پروپیلن تشکیل شده است.
کانال های موجود در بین برآمدگی های لایه SPC DRAIN سبب سهولت جریان آب و انتقال آب از محیط خاک اطراف به داخل لایه و در نتیجه تسریع عمل زهکشی آب از محیط اطراف و نهایتا هدایت آن به کانال های زهکش می شود و در عین حال وجود لایه HDPE مانع از انتقال آب از محل زهکشی به محیط پشت آن می شود.
کاربرد ها:
- زهکشی و ایزولاسیون داخل و خارج تونل ها
- زهکشی و ایزولاسیون دیوار های حایل و دیوارهای خارجی ساختمان
- زهکشی زیر مسیر راه و ریل راه آهن
روش نصب ژئوکامپوزیت
انواع ژئوکامپوزیت ها:
ژئوکامپوزیت ها از لحاظ کاربردی به زهکش های سفره ای، زهکش های صفحه ای، زهکش های لبه ای و زهکش های فتیله ای تقسیم می شوند.
1- زهکش های سفره ای (Blanket Drains)
کاربرد این نوع زهکش ها معمولا در سایت های دفن زباله و زهکشی شیرآبه ها می باشد. اخیراً از این ژئوکامپوزیت ها در زهکشی سطوح جاده استفاده می شود.
2- زهکش های صفحه ای (Panel Drains)
نصب این نوع زهکش ها درمجاورت سازه هایی انجام می شود که متحمل فشارهای هیدرولیکی می باشند.(مانند سدهای خاکی)
3- زهکش ها ی لبه ای (Edge Drains)
این نوع زهکش ها اغلب در مجاورت سنگ فرش ها و به منظور ذخیره و جابجایی (انتقال) زه آبهای جانبی در بستر جاده میباشد.
4- زهکش های فتیله ای (Wick Drains)
این نوع زهکش ها در عمق زمین فرو می روند و مسیری برای زهکشی فراهم می کنند. نقش اصلی این زهکش ها کاهش نشست خاکریزهای واقع شده بر خاکهای سست و نرم می باشد.